Monday, September 6, 2010

Susulan Iklan raya TV3suku : TERDAPAT UNSUR PENGHINAAN ISLAM DALAM IKLAN RAYA TV3? SIAPA DALANGNYA?

Sekali imbas, hanya sebuah iklan raya yang pelik dan kontemporari ala-ala 1 Malaysia. Agama Islam digabungkan dengan Kristian (beca merah di dalam buku berlatar belakangkan pokok krismas) dan agama Buddha (lilin bunga-bunga lotus/teratai) namun jika diperhalusi lagi, terdapat beberapa babak-babak tersembunyi yang jelas seakan menghina Islam!....

Jika kita faham akan simbolik-simbolik yang sering dikaitkan dengan 'Iluminati' @ New World Order, nyata sekali mereka ingin menghina Islam secara halus dan senyap. Mari kita teliti satu persatu.

Kelihatan seorang kanak-kanak Melayu (Islam) sedang membaca buku bergambar. Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok dan North Star (Bintang Utara) menutup sehelai mukasurat lain bertulisan Jawi@Arab yang diterbalikkan (inverted).

Jika klip ini diberhentikan pada babak ke 0.02, maka jelas muka surat jawi yg diterbalikkan tersebut!

Bintang Utara atau North Star secara lazimnya dikaitkan dengan kelahiran Horrus atau 'Dajjal'

Simbolik Mukasurat jawi@Arab yang terbalik ditutupi mukasurat lain boleh diertikan sebagai Islam yang dihinakan dan tidak lagi relevan setelah kelahiran Horrus.

Lelaki Berambut Putih dan Bersongkok Putih (bukan berketayap) mempelawa menaiki beca seolah-olah sebagai seorang yang memegang kunci kemewahan (Dajjal) mengajak untuk mengikutinya untuk menikmati keajaiban (aura-aura berwarna putih) dan kemodenan ( pergi ke bandar, KLCC) serta kemewahan.

Beca terbang merentasi awan dan menuju ke sebuah kawasan pergunungan. Kelihatan sebuah masjid yang kecil menggambarkan Islam berada dalam keadaan lemah dan terpencil , semua kanak-kanak Melayu tak seorang pun yang mempedulikan kewujudan masjid malah lebih tertarik dan menunjuk ke arah pemandangan di bawah beca dan memandang ke arah bulan (New World Order).

Kanak-kanak itu mendarat dan terus berlari sambil menunjuk dan mengikut cahaya kecil ke sebuah bangunan misteri bukannya ke arah masjid (tidak tertarik langsung kepada Islam) kerana keghairahan mengikut aura putih ke bangunan misteri . Masjid yang terletak jauh di bawah bukit dan kelihatan kecil sekali hampir tidak kelihatan.

Budak-budak Melayu berlari merentasi semak-samun mengikuti satu laluan bercahaya (illuminated)

Close up lelaki berambut putih ketawa berpuas hati dengan hasil kerjanya (menyesatkan manusia) sambil memandang ke atas langit (seolah-olah mentertawakan Allah)

Mungkin ini semua adalah kebetulan semata-mata. Tapi terlalu banyak kebetulan dalam iklan ini yang seolah-olah memperkecilkan agama Islam, agama rasmi Malaysia..! Anda mempunyai akal dan fikiran, anda tentu boleh nilaikan sendiri.

Perkara-perkara sebegini tidak seharusnya berlaku di negara di mana Islam adalah agama rasmi.. Kami meminta agar TV3 TIDAK BERDIAM DIRI SAHAJA . Seharusnya iklan tersebut ditarik balik dan mengeluarkan kenyataan maaf kerana telah menyenth sensitiviti umat Islam di Malaysia.

sumber : Orenji Ren Oren

No comments:

Post a Comment