Thursday, February 4, 2010

Kes Fitnah II Anwar : Hakim ‘Siasat’ Kondo Desa Damansara

Thursday, 04 February 2010 11:48 AM
Oleh Roziyah Mahamad


KUALA LUMPUR : Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara di ibu negara hari ini menjadi tumpuan perbicaraan kes liwat, Ketua Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Lokasi tersebut didakwa menjadi tempat Anwar dituduh melakukan kesalahan tersebut.Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah dilaporkan bersama dengan pihak pendakwa raya serta peguam bela sedang menuju ke lokasi berkenaan ketika ini. Perbicaraan ketika ini diadakan secara tertutup dan pihak media juga tidak dibenarkan mengikuti perbicaraan ketika ini. Beliau yang juga penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Anggota Parlimen Permatang Pauh, dituduh meliwat Mohd Saiful di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008. Dia dituduh mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan dan boleh dihukum penjara sehingga 20 tahun dan disebat jika disabit kesalahan.KUALA LUMPUR : Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara di ibu negara hari ini menjadi tumpuan perbicaraan kes liwat, Ketua Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Lokasi tersebut didakwa menjadi tempat Anwar dituduh melakukan kesalahan tersebut.

Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah dilaporkan bersama dengan pihak pendakwa raya serta peguam bela sedang menuju ke lokasi berkenaan ketika ini.

Perbicaraan ketika ini diadakan secara tertutup dan pihak media juga tidak dibenarkan mengikuti perbicaraan ketika ini.

Beliau yang juga penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Anggota Parlimen Permatang Pauh, dituduh meliwat Mohd Saiful di Unit 11-5-1 Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara, antara 3.01 petang dan 4.30 petang pada 26 Jun 2008.

Dia dituduh mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan dan boleh dihukum penjara sehingga 20 tahun dan disebat jika disabit kesalahan.


Nota: Era Pakatan boleh dihubungi melalui 03-61850744 / 0745 (Tel.), 03-61850744 (Faks.), atau menerusi editor@erapakatan.com, editorpakatan@gmail.com (Mel-E).

No comments:

Post a Comment